Over Sanja

Sanja van Dijk v3

Sanja de Haan-van Dijk (1975) heeft na haar HBO opleiding Verpleegkunde 10 jaar als oncologieverpleegkundige gewerkt in het VUMC in Amsterdam op de afdeling interne oncologie en hoofd-hals oncologie. Hierna heeft zij vijf jaar in het oncologieteam van een thuiszorgorganisatie patiënten begeleid.

Tijdens een uitstapje van drie jaar als manager van een afdeling chirurgie in een regionaal ziekenhuis vond zij hier niet haar voldoening en miste de directe patiëntcontacten. Zij hervatte haar loopbaan in de oncologie bij het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam op de afdelingen maag-darm-lever oncologie, blaas -en gynaecologische oncologie.

Tijdens haar vele patiëntcontacten in de afgelopen 15 jaar bemerkte zij dat er veel complicaties bij patiënten optreden na oncologische behandelingen die in de reguliere geneeskunde moeilijk of niet te behandelen zijn. Dit deed haar besluiten de opleiding traditionele Chinese geneeskunde te gaan volgen bij Qingbai.

Veel vragen die voor haar in de reguliere geneeskunde onbeantwoord bleven op het gebied van de ontstaanswijze en behandeling van complicaties werden in de traditionele Chinese geneeskunde wel beantwoord. Haar ruime ervaringen in de oncologie vanuit de reguliere geneeskunde zijn een groot voordeel in de vertaling naar de behandeling volgens traditionele Chinese geneeskunde.

Op dit moment volgt zij een vervolgopleiding Klassieke Acupunctuur en een specialisatiecursus acupunctuur en kanker bij het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center in New York.

Acupunctuur kan nog zoveel meer betekenen voor mensen met complicaties die het gevolg zijn van oncologische behandelingen!

Kinderacupunctuur is haar andere interessegebied. Ontstaan vanuit haar positieve ervaringen van acupunctuurbehandelingen tijdens ziektes van haar eigen kinderen.

Of het nu gaat om complexe ziektebeelden of een steeds terugkerende verkoudheid, ook bij kinderen kan acupunctuur bijdragen aan het hervinden van balans.

Sanja is lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA).