Acupunctuur en kinderen

Acupunctuur en kinderen

Een ziek kind. Een kind dat niet lekker in zijn of haar vel zit. Een kind met een slechte weerstand, steeds terugkerende klachten als bijvoorbeeld hooikoorts, eczeem of allergie. Een kind met een aandoening die in de reguliere geneeskunde nauwelijks tot niet te behandelen is, of alleen met belastende medicatie. Een kind met gedragsproblemen, angsten of slaapproblemen.Een kind met klachten die je als ouder een onbehagelijk gevoel geven, maar waarvoor in de reguliere geneeskunde geen verklaring kan worden gevonden.

Acupunctuur kan goed helpen bij kinderen. Het langetermijneffect is het versterken van de gezondheid van het kind, maar het is normaal dat het kind al gedurende de behandeling allerlei tekens van verbetering laat zien. Een kind kan van acupunctuur gelukkiger worden, meer energie krijgen, meer helder van geest worden en een sterkere immuniteit ontwikkelen. Acupunctuur helpt ook bij het behouden van de gezondheid en maakt de veranderingen in het kinderleven gemakkelijker.

Het grote voordeel bij het behandelen van kinderen is dat hun energiesysteem nog nauwelijks is beïnvloed door ervaringen en medicatie, zodat de behandelingen vaak zeer effectief zijn. Ook is het zo dat kinderen die al jong behoorlijke ervaringen hebben opgedaan (hetzij fysiek, hetzij emotioneel of psychisch) hier goeddeels van af kunnen komen, voordat de ervaring kans krijgt zich te wortelen in het systeem van het kind. Volgens de Chinese filosofie vinden op bepaalde momenten in het leven bepaalde veranderingen plaats in de emotionele en persoonlijkheidsontwikkeling van kinderen. Niet goed doorgemaakte of verwerkte ziektes, emoties, inentingen en dergelijke kunnen zich in zo’n fase als het ware gaan nestelen in het kind, waardoor de energetische aspecten van de bewuste ervaring, zich ook kunnen uiten in de emotionele ontwikkeling of in de persoonlijkheid van de latere volwassenen. Acupunctuur kan helpen dit te voorkomen.

De behandeling bij kinderen verschilt niet zoveel van de behandeling van volwassenen. Zie ook de behandelinformatie. De naalden blijven alleen korter zitten.

Indien uw kind angst heeft voor naalden kan ook gewerkt worden met zijden lapjes met kleuren die corresponderen met de verschillende meridianen (volgens de Acusilk methode, vergelijkbaar met Meridiaantherapie).